Onze medische adviesraad

Dagelijks komen bij het Nationaal MS Fonds veel vragen binnen van mensen met MS over medicaties. Vragen die wij niet altijd kunnen beantwoorden, omdat wij geen behandelaars zijn. De teksten op deze website zijn in samenwerking met MS deskundigen geschreven. Op deze pagina presenteren wij de leden van de medische adviesraad achter de website 'MS in Behandeling'.

De medische adviesraad
"Het is belangrijk dat een mens met multipele sclerose de in en outs weet van de medicijnen die bij multipele sclerose voorgeschreven worden. Goed inzicht hierin en juist gebruik van de medicatie bevordert de werkzaamheid van de gebruikte middelen."
 
Professor Dr. Leo Visser
St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg

"De keus voor het juiste medicijn op het juiste moment vergt specialisatie van de neuroloog."
 
Dr. Michel Bos
St. Anna Ziekenhuis Geldrop

"De toekomst van MS behandeling ligt deels in het zo vroeg mogelijk na het stellen van de diagnose starten met "ziekteremmers" maar vooral in het ontwikkelen van medicijnen die HERSTEL van zenuwweefsel beogen,hetgeen ook voor de SPMS en PPMS iets positiefs zou kunnen betekenen.
Voorts moeten we zoeken naar eenvoudige en goedko(pere) medicijnen zoals bv vitamine D3.
Van dit middel staat nu wel vast dat het een rol in(het ontstaan van ) MS speelt en dat mogelijke substitutie van dit Vitamine de MS kan verbeteren!"
 
Professor Dr. Raymond Hupperts
Academisch medisch centrum Limburg
Stel zelf een vraag